Ønsker du å være utstiller på Oslo Design Fair høst 2017? Meld deg på her→

×

Om Oslo Design Fair

Oslo Design Fair (tidligere Gave- og interiørmessen) er Norges største innkjøpsmesse og viktigste møteplass for design- og interiørbransjen. Messen har vært under utvikling den siste tiden og ble i januar 2016 for første gang arrangert under nytt navn og ny visuell identitet. Med en spisset norsk profil har Oslo Design Fair som ambisjon om å skape en messe av internasjonal kvalitet og være en arena for inspirasjon, handel og norsk skaperkraft.

teminesteriet_ingermariegrini_oslodesignfair_mg_9127

Med fokus på norsk design
Norsk kultur er attraktivt i utlandet og norsk design har lenge blitt hyllet internasjonalt. - Det er en spennende tid for norsk design. Messen skal vise både verden og Norge hva som skjer på designfronten her hjemme, forteller kreativ leder Dagny Thurmann-Moe. I arbeidet med å løfte messens profil kommer ODF til å knytte sterke bånd til bransje- og fagmiljøene i Norge. Konseptet skal være et utstillingsvindu for ny norsk design og produksjon, og med dette posisjonere ODF i Skandinavia. Dagny Thurmann-Moe understreker likevel at selv om Oslo Design Fairs profil har fokus på norsk design, ønsker messen også å tiltrekke seg skandinaviske og internasjonale utstillere. Det er viktig å skille mellom messens profil og messen som handelsplass. Oslo Design Fair skal være en internasjonal møteplass.

Talent, tendenser og tradisjon
Oslo Design Fair vil under hver messe sette sammen et sterkt faglig program med aktuelle utstillinger. Dette skjer under messens tre hovedkategorier; tendens, talent og tradisjon.
– Med satsningsområdene, trekker vi frem det beste av det norske, forteller Grete Sivertsen, messens direktør. Talent skal til enhver tid vise det beste fra den unge designscenen i Norge og utstillingen er en kreativ plattform for visning av et ungt og sterkt designfelt med kommersiell relevans. Tradisjon viser aspekter knyttet til norsk håndverkstradisjon og ulike former for produksjonskultur. Hver sesong inviteres en fagperson eller bedrift til å vise frem norsk kulturarv. Tendenser er messens opplevelsesområder for tolkning av hva som skjer i det norske markedet. Hva er i tiden og hvorfor er det det? Hver sesong vil eksterne fagpersoner inviteres til å kuratere og designe utstillingene.

Til Forsiden

Besøks- og kontaktinformasjon

  • Oslo
    Design Fair
  • Postboks 75, 2001 Lillestrøm
  • Send e-post
  • Norges
    Varemesse
  • Postboks 75, 2001 Lillestrøm
  • Send e-post

Meld deg på
vårt nyhetsbrev