Ønsker du å være utstiller på Oslo Design Fair høst 2017? Meld deg på her→

×

Structure til høstmessen

29.06.2016

Den norske designutstillingen Structure ble en snakkis under årets møbelmesse i Milano. Se hvorfor, når Oslo Design Fair henter det italienske eventyret hjem til Lillestrøm.

Tekst: Linn Carin Dirdal Foto: Siren Lauvdal

structure_-styled-by-krakvikdorazio_photo-siren-lauvdal_4

En kan trygt si at det var deilig å være norsk i Milano da utstillingen Structure ble vist for første gang under møbelmessen Salone del Mobile i Milano i vår. Besøkende strømmet på, og det samme gjorde pressen. Ja, kong Harald og dronning Sonja tok til og med turen for å se hvordan 26 norske designere og kunsthåndverkere hadde tolket ordet struktur i sine arbeider.

structure_-styled-by-krakvikdorazio_photo-siren-lauvdal_1

Allerede før utstillingen åpnet ble den løftet frem som et av møbelmessens høydepunkter av det internasjonale magasinet Dezeen. The New York Times falt pladask for den skulpturelle lampen Aerial av Falke Svatun og Bjørn van den Berg, og satte de to på listen over messens mest spennende designere. Magasinet Wallpaper var heller ikke i tvil: Den norske utstillingen stjal showet.

structure_-styled-by-krakvikdorazio_photo-siren-lauvdal_3

Sara Polmar var blant designerne som fikk mye oppmerksomhet for sitt grafiske og fargerike sittemøbel Between. I kjølvann av Milano er Polmar i samtale med en produsent om å videreutvikle møbelet til en serie, uten at hun ønsker å si noe mer konkret i skrivende stund.
– Som designer er man litt forsiktig med å si så mye om prosjektene før man kan skåle i champagne på lanseringen, det er så mye uforutsett som kan skje underveis. Men det jeg kan si, og som er helt spesielt, er at det er to designere som allerede har fått kontrakter på det de stilte ut i Milano.

Structure er kuratert av stylistene i Kråkvik & D’Orazio (kuraterer også våre utstillinger på messen) og Hanna Nova Beatrice, redaktør for det svenske magasinet Residence. Structure er et samarbeid mellom Norwegian Crafts, Jotun og Klubben. Polmar, som er en av grunnleggerne av designkollektivet Klubben, er glad for at de ved hjelp av Oslo Design Fair nå får muligheten til å vise frem det kritikerroste prosjektet på hjemmebane.
– Dette er noe vi har jobbet mye med, og Milano varer kun en kort og intens uke. Det er gøy å kunne få vise utstillingen i Oslo for et litt annet publikum.

Til Forsiden

Besøks- og kontaktinformasjon

  • Oslo
    Design Fair
  • Postboks 75, 2001 Lillestrøm
  • Send e-post
  • Norges
    Varemesse
  • Postboks 75, 2001 Lillestrøm
  • Send e-post

Meld deg på
vårt nyhetsbrev